Які типові браки у сонячних батарей зустрічаються?

Зазвичай виробники дають від 2 до 5 років гарантії на механічні пошкодження, і до 20-25 років — на потужність модуля. Тому купувати сонячні модулі потрібно так, щоб можна було в разі чого звернутися або до виробника, або до імпортера. Таким чином, або той, або інший, а краще і той, і інший, повинні бути компаніями, твердо стоять на ногах, давно присутніми на ринку і мають тривалу історію роботи. Інакше ви можете опинитися через рік один на один c непрацюючим або погано працюють сонячним модулем. Вибирати сонячні модулі тільки за ціною — принаймні нерозумно, а в кінцевому рахунку і дорого.

Шукаєте надійні сонячні батареї? Пропонуємо звернутися в компанію «Правильне електроживлення», яка є постачальником більше 20-ти торгових марок, більше інформації в інтернет магазині https://prel.prom.ua

Є 4 рівня якості сонячних елементів, які називаються «grade» — A, B, C і D. Елементи різних класів відрізняються за своєю мікроструктурою, що, в свою чергу, впливає на їх параметри і довговічність.

Але бувають випадки, коли покупець може отримати продукцію з браком чи значними дефектами, але не помітити цього відразу. Тому необхідно зазначити, які ж дефекти чи брак зустрічаються у обладнанні сонячних фотоелектричних установок.

Дефекти фотоелектричних модулів можуть становити до 20%! Тому вкрай важливо якомога швидше виявити ці проблеми.

Низьковитратні сонячні елементи можуть мати структурні дефекти, які візуально не виявляються, ці дефекти відомі як мікротріщини. Завдяки ефекту самоефективності сонячного модуля, термічні цикли відбуваються в модулі під час переходів між днем та нічним часом і різними сезонами року. Ці дефекти можуть генерувати пошкодження в точках контакту стільників для виходу струму. У цьому випадку сонячний елемент може бути сильно пошкоджений. Незважаючи на те, що осередки мають послідовне з’єднання всередині модулів, це обмежує струм по всій панелі і, отже, зменшує всю продуктивність модуля пропорційно кількості тріснутих осередків. Зламані і відколи сонячні батареї є загальними і можуть вказувати на різні проблеми. Якщо кілька сонячних модулів мають відколи сонячних батарей, ваш виробник може використовувати сонячні елементи «grade» B. Сонячні елементи «grade» B являють собою серйозну проблему, оскільки вони можуть обманювати вас найціннішим компонентом, використовуваним в сонячному модулі. Цей дефект можна легко помітити, виконавши візуальний огляд. Також проблема видна під час тесту EL.

Результат пошуку зображень за запитом "браки сонячних батарей"

Найважливішою і поширеною проблемою якості є подряпини на скляній кришці сонячного модуля. Ці подряпини в багатьох випадках є результатом неправильного поводження з модулем на заводі або недбалої і небезпечною упаковки.

Подряпини, малі і великі, потенційно можуть привести до погіршення продуктивності порушеного модуля. У той час як менш серйозні подряпини поверхнево можуть викликати невелике затінення на клітинах, більші і більш глибокі подряпини можуть значно скомпрометувати чутливе і нанометрове тонке антіотражающее покриття, яке в даний час застосовують багато виробників модулів, впливаючи на коефіцієнт пропускання світла.

Пошкоджене покриття, повітря, пил і вода можуть потрапити під ним, що потім призводить до зняття іншої частини покриття і в кінцевому підсумку викликає ефект розшаровування.

Неправильне вирівнювання рядків зазвичай є естетичної проблемою. Зазвичай це не впливає на роботу сонячного модуля або на все життя. Вирівнювання рядків легко помічається і тому буде відмічено кінцевими клієнтами, тобто покупцями. Крім того: якщо відстань між сонячними батареями занадто мала (стандартне значення дорівнює 2 мм), це може привести до вигинання.

Вирівнювання рядків — це така проста річ, щоб зробити правильно, але якщо ваш виробник не справляється з цим, швидше за все, буде недбалість і в інших аспектах модуля.

Згідно зі стандартами IEC, кожен сонячний модуль повинен мати штрих-код, укладений всередині модуля за склом.

Це важливо, оскільки в разі гарантійного вимоги вам необхідно вказати номер штрих-коду для виробника.

В даний час більшість професійних виробників мають бази даних, де вони можуть відслідковувати дату покупки модуля, перевіряти Білль матеріалів і дистриб’ютор купив модуль.

Що, якщо штрих-код не включений в сонячний модуль? В цьому випадку вам краще мати високоякісний штрих-код і ярлик зовні (назад).

Якщо ви хочете перевірити якість цих етикеток зовні, ви можете просто натирати етикетку на пару секунд чистим спиртом і тканиною. Якщо текст / штрих-код відривається, виробник використовував дешеву етикетку (щоб заощадити трохи грошей), і її необхідно замінити.

Іншим дефектом, який ви можете легко помітити, є зовнішні частки всередині сонячного модуля.

Ці частинки можуть відрізнятися, включаючи прості паяльні уламки (часто невеликі шматочки прокладки), тканину або навіть комахи.

Подібно попереднім рекомендаціям треба провести огляд візуальних дефектів: якщо ви помітили таку проблему, це означає, що виробник, швидше за все, нехтує простими процедурами перевірки якості, і можуть виникнути інші проблеми.

Розмір уламків буде мати той же ефект, що і затінення, і, завдяки структурі стільникових струн сонячних модулів, матиме значний вплив на його продуктивність.

Крім того, при впливі сонячного модуля на сонячне світло частка може нагріватися, навіть горіти, викликати серйозне пошкодження модуля і, крім того, всієї системи.

Якщо врахувати рекомендації, які вищезазначені, можна виконати основний контроль якості сонячних панелей самостійно. Це перші показники якості продукту, який вирішено придбати.