Чому варто замислитись про покупку осушувача повітря?

Кожен з нас прагне оточити себе комфортною та затишною атмосферою. Велику роль в цьому випадку грає оптимальна вологість повітря. Саме тому все більш широке поширення набувають осушувачі повітря, які мають масу незаперечних переваг, які зробили їх популярними.

Повітря в осушувачі переганяється через два обмінника тепла, які розміщаються один за одним. Єдиний контур, який вони утворюють, заповнений фреоном – охолоджуючою речовиною. Компресор дає можливість фреону циркулювати всередині контуру, а також забезпечує робочий тиск.

Коли фреон проходить через тонку довгу трубку, перебуваючи під тиском, він вкрай сильно охолоджується. Після цього фреон потрапляє в першочерговий теплообмінник. Будучи в рідкому стані, холодний фреон передає холод теплообміннику. Вологе повітря з кімнати проходить крізь нього та утворює дуже багато конденсату. Після цього волога сама переміщається в призначений для цього лоток, а далі може стікати або у вбудований бачок, або в каналізаційну систему (за допомогою дренажної трубки).

Сучасний осушувач повітря працює за таким принципом: охолодження, конденсація вологи, підігрів. Завдяки всім цим процесам температура повітря, що проходить через теплообмінник, в результаті не змінюється, зате вологість спадає до певної вказаної межі.

Різновиди пристроїв

Принцип роботи всіх осушувачів повітря схожий на 100%, за винятком рідкісних роторних та абсорбаціонних осушувачів, тим не менш, вони істотно відрізняються за зовнішнім виглядом та матеріалами виготовлення.

Вибираючи осушувач, варто відштовхуватися від того, яку продуктивність ви потребуєте. Ще потрібно визначити, в якому приміщенні буде розміщений данний вологопоглинач. В осушувачів є свої параметри вимірювання. Так, продуктивність можна виміряти в літрах на добу, що позначає кількість вологи, яку пристрій забирає з повітря за 24 години роботи без перерв. Осушувач може бути побутовим – для домашнього або офісного застосування, промисловим – для складів, будівництва, складів, промислових підприємств.

Якщо ви зацікавлені в покупці дійсно якісної побутової або промислової техніки, вам варто взяти до уваги надану в статті інформацію, але, в першу чергу, вивчіть пропонований асортимент даної продукції на сучасному ринку. Вона повністю повинна відповідати вашим вимогам, финансовим можливостям та особливостям приміщення.