5 трендів в оформленні вітальні


Гостина – центр будинку, місце, де збирається вся сім’я і де ми зустрічаємося з друзями, тому цілком логічно дозволити собі трохи піддивитися за модою і використовувати в дизайні вітальні останні тенденції сучасного дизайну. Дизайнер інтер’єрів Марія Боровська орієнтує читачів у створенні модних віталень.

Яскраві кольори

Незважаючи на колишнє панування приглушених, нейтральних сіро-бежевих тонів, у дизайні все міцніше укорінюються яскраві. Соковиті, насичені кольори – глибокий синій, модний ультрафіолетовий, темно-смарагдовий – чудово можуть бути використані для акцентної стіни у вітальні. Тим більше що при правильному застосуванні за допомогою яскравого темного кольору можна візуально розширити невелику вітальню.

Оксамитові дивани

Оксамит – це більш ніж тренд, це стійке кохання покупців до м’якої розкоші та красивої текстури, яка триває вже кілька років, стаючи все міцнішою. Вибір 2018-2019 років – це смарагдові, оранжеві та рожеві відтінки оксамитової оббивки. Очевидний тренд – диван та крісла з «різної колекції», що створюють певні контраст – крісло в будь-якому випадку має бути не доповненням до дивана. А таким же головним героєм у вітальні.

Меблі

ТВ-тумби та невеликі компактні стінки для віталень повертаються в моду, і разом з тим розмір екрану телевізора стає меншим, «людянішим», гігантоманія великих настінних екранів відходить у минуле. У вітальні дедалі більше з’являються комоди та тумби під ТБ у стилі 50-60-х років минулого століття.

Дизайнерські килими

Замість повсюдного прикраси стін у моду входить прикраса підлоги. Килими ручної роботи, але при цьому абстрактного малюнка, у палевих приглушених тонах, за якими відразу видно руку сучасного художника, отримують очевидну перевагу перед картинами.

«Зелені» інтер’єри

Живі рослини з великим вирізаним листям, зелень у кашпо – так у вашій вітальні цілий рік буде присутня частка літа та відчуття близькості до природи, а заразом і модний зелений колір.