Інші тропіки та живі рослини в інтер’єрі

Цього року тропічні кольори та малюнки помітно відрізняються від тих, що ми бачили раніше. Пояснюємо, у чому особливості нових рослинних мотивів та як гармонійно включити їх у свій інтер’єр.

Нові тропіки – які вони?

На місце монотонних контрастних малюнків з листям бананових пальм прийшли більш різноманітні та складні поєднання з пишної тропічної зелені.

Тепер у малюнки пальм, ліан, листя папороті та агави дизайнери включають зображення екзотичних комах, птахів і квітів, як у фото-панно Dream forest & кріслі «Флоренція». Інтер’єри з таким «тропічним» наповненням виходять багатошаровими і виразними.

Як вибирати?

Новий сплеск інтересу до тропіків вилився в моду на дуже велике листя та стебла. Тепер більше уваги приділяють не самим рослинам, а атмосфері та настрою тропічного лісу загалом.

Не варто сприймати це буквально: шкіри зебр чи опудала тварин на стінах точно будуть зайвими. А ось стилізовані статуетки, блискучі тканини, меблі та світильники з «живою», натуральною текстурою, як у підвісу Broni, лише вітаються.

З чим поєднувати?

Темні стіни і меблі в дусі – стільці Фарго – прекрасні компаньйони «сафарі» в сучасному інтер’єрі. Постарені меблі, підлогові покриття з імітацією потертостей або природи спекотних країн, наприклад, килим «FASHION», додадуть виразності та колориту.

Іншим безпрограшним варіантом підтримати тропіки в інтер’єрі стануть живі рослини. Вибирайте крупнолисті види у важких, масивних горщиках: звична монстера, сансевієрія або великі сорти філодендрону розкриються по-новому і відмінно підтримають обстановку.

Втім, якщо догляд за живими рослинами — не ваш коник, кілька пальмових або папоротевих гілочок у витонченій вазі теж підійдуть.

Якої кольорової гами дотримуватися?

У багатобарвних поєднаннях сучасних «джунглів» в інтер’єрі простежується тенденція до приглушених відтінків і чорно-білої гами. Нейтральне оздоблення — не лише класне, а й «розумне» рішення: навіть коли тренд піде на спад, спокійні шпалери на зразок Sirpi Textil Grand Classic залишаться актуальними і не дратуватимуть.

Як не переборщити?

З нейтральними кольорами це буде непросто. А якщо ви зупинилися на барвистіших варіаціях тропіків, відмовтеся від контрастних, графічних патернів і включіть в інтер’єр більше однотонних поверхонь і предметів.

Білий і чорний замініть на молочні, світло-оливкові та сіро-коричневі відтінки, як у подушці Eichholtz або кольоровому рішенні інженерної дошки GOODWIN «Дуб Сена».

Для яких стилів підійде?

Мода на тропіки — чудова нагода згадати екзотичний і респектабельний колоніальний стиль.