Скандинавський інтер’єр київських квартир: секрети трендового стилю

Мало стилів зараз викликають стільки ж інтересу, скільки скандинавський. Світлі стіни, функціоналізм, широке місце для ідей з декору.
Однак зовнішня простота приховує багато деталей, без яких скандинавський дизайн перетворюється на звичайну квартиру з білими стінами.

Як вдихнути життя в цей стиль (один із моїх коханих, до речі) ми сьогодні й розберемо:
Гра відтінків
У скандинавських будинках зазвичай не використовуються яскраві кольори. Їхня краса виходить із простої, нейтральної колірної палітри, але вона ніколи не виглядає холодною чи нудною завдяки додатковим кольорам. Використовуйте кілька відтінків одного і того ж кольору для створення глибини та кращого відчуття простору.

Більше зелені
Рослини додають колір, текстуру та очищають повітря, роблячи ваш інтер’єр набагато свіжішим. Це чудовий спосіб урізноманітнити ваш простір, не захаращуючи його зайвими елементами.

Текстури, текстури, текстури
Скандинавський декор — це не так про гру з квітами, як про поєднання натуральних текстур. Від не зачищених дерев’яних балок та хутряних килимів до легких тканин постільної білизни. Різноманітні поєднання природних матеріалів приносять у будинок ту природність, якою славиться цей тип декору. А вже потім внесіть різноманітність яскравими барвистими стільцями та строкатими візерунчастими подушками. Ось такий порядок.

Більше світла

Оскільки у скандинавів більшу частину року за вікном темно, сонячне світло та свіже повітря – це найцінніші ресурси північних квартир. Тримайте штори відкритими ширше, а за бажанням можна від них взагалі відмовитися. Вибирайте світлі кольори, а тканини тонші.

Декор
Скандинавський дизайн простий і функціональний, але це не означає, що він має бути похмурим. Найвірніший елемент декору – дзеркало. Скандинавський декор акцентує увагу на натуральних елементах, тому спробуйте наситити різні куточки природними елементами: рами для картин із гілок або повісьте предмети мистецтва, натхненні природою. Бетонні свічки приносять текстуру, а ваза, заповнена гілками, це простий спосіб зробити дизайн цікавішим.