Офіс в центрі, чай та плюшки: як організувати робоче місце

Коли справа доходить до його проектування, це одна з найцікавіших ділянок роботи. Усі свої робочі місця я планував сам і щоразу в мене були приводи щось переглянути, переробити, виправити. У результаті, в моєму робочому кабінеті зараз стіл — це двері. І ви не уявляєте, як це зручно.

Якщо говорити про прості правила, то вам треба поєднати всього три компоненти: зручність, натхнення та затишок. Але часто саме тут починаються проблеми. Як із ними впоратися я вирішив розповісти сьогодні.
Вся справа в меблях
Основа будь-якого робочого місця – меблі. Стілець повинен бути зручним та ергономічним, щоб мінімізувати шкоду від сидячого способу життя, а стіл – просторим. Функціональності додають полиці та висувні скриньки. Але головний плюс – це дизайн на свій смак.

Трохи декору
Щоб ваше робоче місце було більш затишним, не полінуйтеся його прикрасити. Фотографії, постери чи рослини – все це може гармонійно виглядати у вашому домашньому офісі, а ще дарувати натхнення.

Все під рукою
Якщо багато працюєте з паперами – розумієте, наскільки важливо все зберігати в порядку. Документи можна складати не тільки у стіл або шафу, а й у спеціальних контейнерах чи коробках на коліщатках. Більш того, можна використовувати стіни, підвісивши на них спеціальні кишеньки або полички.

План на увазі
Щоденник – безперечно корисна річ, щоб завжди пам’ятати про важливі справи, але можна піти креативнішим шляхом і повісить на стіні великий календар, магнітну або крейдову дошку. Так ваші справи завжди будуть на увазі, а ваші рідні зможуть залишати вам приємні повідомлення.

Подбайте про освітлення
Дуже важливо дбати про зір, особливо, якщо ви щодня працюєте за комп’ютером. Насамперед продумайте освітлення: не дуже яскраве, але й не тьмяне. Ідеальний варіант – центральне, розсіяне освітлення та настільна лампа в два-три рази яскравіша.

Коли ви зробите робоче місце своєї мрії, пам’ятайте, що з нього потрібно іноді вставати, щоб розім’ятися та приділити увагу близьким. Інакше воно не таке вже й ідеальне.