Квіти в інтер’єрі: та вічне літо!

Квіти в будинку це красиво, стильно, затишно. Але, на жаль, недовговічно. Тому гарною альтернативою живим квітучим рослинам можуть стати сухоцвіти. Завдяки сучасним технологіям вони залишаються яскравими, ефектними і не потребують особливого догляду.

Будинок — це не лише дах над головою, а й частинка нашої душі. Це місце, де можна сховатися від навколишнього світу, відчути спокій, це наш райський куточок. Саме тому ми прагнемо зробити його затишним. Для багатьох квіти у квартирі — шматочок природи, який піднімає настрій, заспокоює, створює комфорт. Дивлячись на гарні композиції, людина відпочиває, відновлює свої сили, в ній прокидається почуття прекрасного.

Упорядкування букетів — це стародавнє мистецтво, яке прийшло до нас зі Сходу. І як будь-яке мистецтво, аранжування з квітів піддається впливу моди. Так у XIX столітті були дуже популярні композиції із сухоцвітів. Адже тоді живі квіти були доступні цілий рік, тому взимку комоди, фортепіано, буфети прикрашалися сухими букетами. І ці букети дарували відчуття сонця, літа навіть холодного дня. Такими букетами прикрашали не лише кімнати, а й жіночі костюми, капелюшки, зачіски. У ХХ столітті мода на такі букети пішла. Сухоцвіти вважалися ознакою поганого смаку, пережитком минулого. Дехто вважав, що сухоцвіти – це мертві квіти, яким вдома не місце. Але це не так. Мертві квіти — це ті, що зів’яли, втратили свою чарівність, а сухоцвіти — це рослини, які отримали друге життя завдяки спеціальній обробці.

Зараз ставлення до сухоцвітів змінилося. На них виник попит. Особливо популярні вони напередодні Нового року, Дня святого Валентина та Дня вчителя. Адже святкові композиції красиві, доречні та зберігаються довше, ніж букет із живих квітів.

В даний час композиції із засушених квітів яскраві та дуже ефектні, красою вони не поступаються живим, а от доглядати за ними простіше. Їх не треба поливати, пересаджувати, вони довговічніші. Сухоцвітами можна прикрашати темні та вологі приміщення.

У композицій із засушених квітів є ще одна перевага. Вони не цвітуть і здебільшого не мають запаху, тому можуть прикрашати інтер’єр людей, які страждають на поліноз. Але, незважаючи на це, слід все ж таки заздалегідь обговорити з майстром, який робить композицію, щоб при складанні букетів не використовувалися ароматні лаванда, кава, кориця, лайм або інші рослини, що зберігають запах і при висиханні.

Сухоцвіти здатні тішити нас довгий час. Натомість ми повинні дотримуватися нескладних правил щодо догляду за ними. Композиції із сухоцвітів бояться вологи та прямих сонячних променів. На сонці квіти вигоряють, і через рік доведеться подумати про їхню заміну. Краплі ж води залишають плями. Звісно, ​​сухоцвіти потрібно очищати від пилу. Робити це можна за допомогою фена в режимі холодного повітря або гумової груші. Крихкі елементи композиції найкраще очищати м’яким пензликом. Можна обробляти композиції спеціальним лаком, який захистить квіти від вигоряння та створить пиловідштовхуючий ефект. Такий лак продається у спеціалізованих магазинах, він буває матовим та глянсовим. Фахівці рекомендують проводити таку обробку двічі на рік.

За всієї любові до декору не варто перевантажувати інтер’єр квітами. Квартира не має нагадувати квітковий магазин. Крім цього, квіткові композиції повинні гармонувати зі стилем приміщення. У передпокої аранжування з квітів не повинно кидатися в очі, привертати до себе увагу, адже там люди не проводять довгий годинник у розмові. Крім цього, композиція має бути стійкою та не дуже великою, адже більшість передпокоїв не відрізняються великими розмірами.

У вітальні ж, навпаки, ми читаємо, розмовляємо з рідними та близькими, приймаємо гостей, тому можемо довго милуватися квітковою композицією. І така композиція має привертати до себе увагу, її обов’язково розглянуть та оцінять.

декоративні гарбузиНа кухні доречні композиції у сільському стилі. Тут добре виглядають букети з садових квітів у керамічних глечиках та горщиках. Також часто для кухні купують кашпо у вигляді велосипеда, роги достатку, плетеного кошика. Багатьом подобається, коли в таких композиціях використовуються спеціально оброблені гарбузи, червоні перчики або ягоди шипшини. Сухоцвіти доречні і у ванних кімнатах. Зазвичай такі композиції пов’язані з морською тематикою, і в них використовуються черепашки, каміння, корчі, кокосове волокно та квіти, оброблені спеціальним складом на основі гліцерину.