Хюгге або фен-шуй скандинавською

Хюгге або фен-шуй скандинавською
Hygge – це лінгвоспецифічне слово, у якого немає буквального перекладу, найчастіше це поняття перекладають як: затишок, який робить тебе щасливим. Звучить красиво, чи не так? А тепер розбиратимемося, як же створити такий затишок. Оскільки термін народився у Данії та використовується у всіх скандинавських країнах, логічно, що за основу береться скандинавський стиль. Інтер’єр у стилі хюгге має бути стриманим, спокійним і, звичайно ж, безпечним.
Справді, якщо почитати праці знавців всього скандинавського – основний філософії хюгге, є тепла простота, яка напроти виключає розкіш і гламур.

То чим же інтер’єри в стилі хюгге відрізнятимуться від стандартного скандинавського стилю?
Якщо бути більш точними, то хюгге запозичив основні риси у скандинавському кантрі, шалі та ретро, ​​витримані у мінімалістичному стилі. Такі інтер’єри можуть наповнювати нехитрі меблі з ідеї з простими обрисами, які розбавлять аксесуари у вигляді предметів старовини, що мають антикварну цінність. Це аж ніяк не означає, що квартира повинна бути буквально забита антикваріатом – це може бути лише один предмет, який додасть камерності та шарму інтер’єру. Наприклад: старе дзеркало в рамці, прихилене до стіни, або стара швейна машинка, перероблена під туалетний столик, старовинний саквояж і т.д.

Невелика нотка ретро – риса стилю хюгге.

В силу свого кліматичного розташування скандинавські країни страждають від дефіциту сонячного світла і це відбилося в інтер’єрному оформленні. Вони дуже люблять багатошарове та складне світло: крім електричного освітлення в його різних варіаціях (торшери, бра, люстри з абажурами) інтер’єри доповнюються свічками, гасовими лампами, камінами. Крім основного освітлення, скандинави дуже люблять оформляти віконні та дверні отвори гірляндами. Датчани навіть вигадали жарт на цю тему: “Більше вогнів, більше хюгге!”