Колірні тренди в інтер’єрі на 2023 рік

Ідеальною зоною застосування цього кольору стане кухня або їдальня. Синій відмінно знижує апетит, а значить допомагає у боротьбі з переїданням. Дуже ефектно виглядають кухонні гарнітури глибокого синього кольору, як і настінний фартух, особливо в комбінації з латунною та мідною фурнітурою.

Однак синій колір у великій кількості може чинити досить сильний вплив на психіку та самопочуття, тому в інтер’єрі його слід використовувати з обережністю. Психологи не рекомендують його для дитячих кімнат, тому що заспокійливий ефект відтінку може відбити у дитини бажання щось робити (всі функції організму в такому оточенні загальмовуються, а тиск знижується). Також з обережністю використовуйте синій у спальні, оскільки його значну присутність може знизити лібідо. Дуже виграшно Classic Blue виглядає у ролі яскравого акценту. Диван, штори, пара подушок або стильна картина цього кольору можуть перетворити інтер’єр і надати йому свіжого дихання.

Коліри землі

Британський бренд з виробництва фарб Designers Guild пішов далі і як колір року визначив не якийсь конкретний відтінок, а цілу палітру з 28 фарб природи. Серед них різні натуральні відтінки кварцу та каменю, теракотовий, охра, темно-синій та бірюзовий. Їх поєднання можна зустріти на багатьох природних пейзажах: морських узбережжях, незайманих лісах та безкраїх степах.

Загалом, якщо згадати останні великі виставки у світі дизайну, там часто фігурували земляні тони. Тому подібна нейтральна гамма ймовірно затримається не на один рік і буде актуальна досить довгий час.

М’ятний

Ще одна компанія Туманного Альбіону Dulux пророкувала першість у наступному році відтінку Tranquil dawn (Тихий світанок). Цей колір є складним, елегантним, але в той же час свіжим поєднанням аквамаринового і зеленого. Виробник зізнається, що під час створення цього відтінку був натхненний фарбами ранкового неба.

М’ятний є чудовою основою для стін, причому Dulux вже розробив безліч цікавих колірних схем для різних кімнат інтер’єру. Але сила цього відтінку в тому, що він може бути відмінним командним гравцем в оточенні контрастних кольорів, так і сольним виконавцем. А велика кількість природного світла лише підкреслить його індивідуальність та красу.

Пастельні відтінки

Американський лакофарбовий бренд Benjamine Moore не залишився осторонь і визначив своїх лідерів наступного року. До списку увійшли аж 10 пастельних відтінків, серед яких головним позначили First Light 2102-70 – легкий рожевий колір. Інші кольори також є приглушеними і відмінно поєднуються між собою.

У палітрі знайшлося місце варіаціям хакі, оливкового, світло-сірого, небесного та кольору морської хвилі, тому дана гама задовольнить будь-які потреби. Хочете світлий і повітряний простір – скористайтеся світлими відтінками, і тоді навіть невелика кімната здасться вищою та просторішою. Бажаєте камерного та умиротворюючого простору – погляньте у бік темно-синіх рішень, представлених у колекції.

Лімонний

Добре знайома всім фінська Tikkurila висловила свою думку щодо наступного кольору року і, на її думку, їм має стати лимонний! Небагато сонця і свіжості, особливо в осінньо-зимовий період ніколи не зашкодить, тому якщо ви хотіли освіжити інтер’єр, то саме час придивитися до цього відтінку. З одного боку, цей колір заряджає необхідною всім енергією і позитивом, створюючи сприятливу дружню атмосферу, з іншого – він не є надто яскравим і нудотним, а значить, швидко не набридне і не дратуватиме око. Особливо гармонійно такий смачний відтінок буде виглядати в лаконічних скандинавських інтер’єрах, а також у стилях mid-century та бохо.