Не просто так: про що вас запитає дизайнер інтер’єру

Чим дихайте

Не варто соромитися і обов’язково розкажіть про свої захоплення, аж до найкумедніших. В реальності доводиться ставити замовникам безліч питань, що наводять, щоб «потрапити в яблучко» з індивідуалізацією інтер’єру. Тому дизайнеру необхідно знати, якщо ви захоплюєтеся аквареллю, плануєте вчитися на ударних (шумоізоляція!) або збираєте колекцію жуків.

Чорне або біле

Питання колірних переваг, незважаючи на свою, здавалося б однозначність, зазвичай викликає сум’яття. Дизайнер неодмінно допоможе вам визначитися, чи схиляєтеся до теплих або холодних відтінків, яскравих або стриманих кольорів, яким саме і чому. Адже одна річ – любити зелений, бо він підходить до ваших очей, і зовсім інша – жити в ньому.

Стиль/текстиль

Якщо у вас є хоч зразкове уявлення про улюблену стилістику в інтер’єрі, це чудово. Найкраще підібрати десяток картинок з інтер’єрами, які вам близькі, та принести на зустріч. Тут же дизайнер обговорить з вами різноманітні текстури, матеріали та деталі. Готуйтеся подивитися та обговорити сотні проектів та фотографій!

Будівництво: вчора чи завтра?

Будь-який досвідчений дизайнер знає – розробка проекту займе щонайменше два місяці, тому дуже важливо розуміти терміни виходу в ремонт. Крім того, замовнику потрібно зрозуміти наочну різницю між якісним ремонтом і не дуже відповідальною бригадою та «одноденкою».

Ціна питання

Тема бюджету дизайн-проекту та ремонту дуже закономірна та природна, тому не бійтеся назвати чесну суму, яку ви готові пустити у справу. Від цього залежать спочатку закладені у проект рішення та комплектуючі. Чим більш відверто обговорено це питання, тим менше сюрпризів на вас чекає в майбутньому.

Технічні деталі

На тему ремонту та взаємовідносин з будівельниками, авторським наглядом та супутніми послугами мною написана не одна стаття. Дизайнеру в будь-якому випадку знадобляться дані про перепланування, реконструкцію перегородок, деталі про водопостачання та електророзведення. Інженерне проектування, як правило, покладається на відповідних фахівців, так що й вони трохи вас мучать.